Διά βοτανοθεραπεία με βότανα που επισημαίνει ο Διοσκουρίδης διά να αντιμετωπιστούν οι μαύροι κύκλοι στα μάτια, οι μελανιές κάτω από τα μάτια ή οι μώλωπες με κατάπλασμα από διάφορα υλικά ως είναι το μέλι, ο γλυκάνισος, το σκόρδο, το τυρί ή το κρεμμύδι, αυτό το κείμενο από τα άρθρα κηποτεχνίας και τα άρθρα κήπου διά την κατασκευή και συντήρηση κήπων, την αρχιτεκτονική κήπων, τη διαμόρφωση κήπου ή το αυτόματο πότισμα κήπου, προσδιορίζει σχετικές κηπουρικές εργασίες ή συμβουλές κηπουρικής. Όπως ισχύει διά τα υπόλοιπα κείμενα ή τα ΑΡΘΡΑ ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ, έτσι και το παρόν άρθρο τελεί αυστηρώς υπό το καθεστώς νομικής προστασίας βάσει συμβολαιογραφικής πράξεως και σύννομων τεχνολογικών μέτρων προστασίας και διατάξεων ευρωπαϊκών Οδηγιών, νομικής βάσεως και του Νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας, συγγενικών δικαιωμάτων και πολιτιστικών θεμάτων μετά των σχετικών νεωτέρων τροποποιήσεων αυτού (Ν. 2121/93, άρ. 66Α), καθώς προσδιορίζεται εις τους όρους χρήσεως του ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ της ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ.

Το πρόβλημα με τους μαύρους κύκλους στα μάτια, τις μελανιές κάτω από τα μάτια ή τους μώλωπες, καθώς φαίνεται απασχολούσε ακόμα και τους αρχαίους Έλληνες με αποτέλεσμα να εντρυφήσουν από την αρχαιότητα πολλοί άνθρωποι στην προσπάθεια για να το καταπολεμήσουν. Με αυτό το ζήτημα ασχολήθηκε ο πιο ξακουστός φαρμακολόγος των αρχαίων χρόνων, δηλαδή ο Διοσκουρίδης, που διατύπωσε διάφορες απόψεις για τα βότανα κατά τη βοτανοθεραπεία του συγκεκριμένου φαινομένου.

Ο Διοσκουρίδης, στο πρόσωπο του οποίου έχουμε κατά κόρον αναφερθεί σε κείμενα από τη δημοσιοποιημένη βάση δεδομένων με τα άρθρα κήπου της ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ, επισημαίνει στα κείμενά τους το ότι είναι δυνατή η αντιμετώπιση τέτοιων προβλημάτων με τη βοήθεια ειδικού τοπικού επιθέματος, το οποίο είναι κατάπλασμα. Τα υλικά για τη δημιουργία του επιθέματος είναι πάρα πολλά και θα αναφέρουμε μερικά εξ αυτών προς τις φίλες και τους φίλους μας. Έτσι, λοιπόν, κατάπλασμα μπορεί να γίνουν για παράδειγμα τα παρακάτω: α΄) Ο γλυκάνισος με το μέλι Αττικής, β΄) Η ρίγανη με το μέλι Αττικής, γ΄) Ο φλοιός από το ραπάνι με το μέλι Αττικής, δ΄) Η αψιθιά με κρόκους αβγού, ε΄) Το αλεύρι από τα κουκιά, ς΄) Ο σπόρος του κύμινου μαζί με αλάτι και λάδι, ζ΄) Το θαλασσινό νερό, εφ' όσον ζεσταθεί το επίθεμα, η΄) Το αλεύρι από τα λούπινα μαζί με αλεύρι από κριθάρι, θ΄) Η λειωμένη καρυδόψιχα, και ι΄) Το αλμυρό τυρί με χυμό κρεμμυδιού.

Τέλος, με βάση πάντοτε τον Διοσκουρίδη, χρειάζεται μετά από κάθε κατάπλασμα να τοποθετείται στην πάσχουσα περιοχή ένα ζεστό απλό επίθεμα.

2009 έως σήμερα ©ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ, Πρωτότυπες Κηποτεχνικές Διαμορφώσεις Ιδιωτικών Και Ιδιόχρηστων Κήπων

Βότανα και Μαύροι Κύκλοι στα Μάτια

_Επιλογή κειμένων στην ελληνική γλώσσα.
_Selection for english language.
_Όροι χρήσεως του ιστοτόπου της ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Google+.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Facebook.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Pearltrees.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Twitter.
_Ανακοινώσεις για κήπους της ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ.
_Εκδηλώσεις κηποτεχνίας της ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ.
_Κατάστημα κηποτεχνικών προϊόντων.
_Σύνδεση με τη βάση δεδομένων της ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ.
_Καιρός από την ΕΜΥ.

ΑΡΘΡΑ κηποτεχνίας

ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ για κήπο

Αναζητήσεις κήπου

Ειδικά θέματα κήπων

Εικόνες μικροσκοπίου

Εργασίες κήπων

Θέσεις εργασίας

Στοιχεία ιστοτόπου

Έκδοση 4.0.0, βάσει Νόμων και Αρχών για προστασία πνευματικής ιδιοκτησίας και σχετικών θεμάτων. 2009 έως σήμερα ©ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ, με διατήρηση/επιφύλαξη δικαιωμάτων. Ανάπτυξη ιστοσελίδων – Infosphere
_Valid CSS!.
_Valid XHTML 1.0!.
_Valid ISO/IEC 15445:2000.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Facebook.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Pearltrees.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Twitter.