Σπαζοκεφαλιές με φυτά για ψυχαγωγία, όπως οι γρίφοι και το σαλιγκάρι, αυτό το κείμενο από τα άρθρα κηποτεχνίας και τα άρθρα κήπου διά την κατασκευή και συντήρηση κήπων, την αρχιτεκτονική κήπων, τη διαμόρφωση κήπου ή το αυτόματο πότισμα κήπου, προσδιορίζει σχετικές κηπουρικές εργασίες ή συμβουλές κηπουρικής. Όπως ισχύει διά τα υπόλοιπα κείμενα ή τα ΑΡΘΡΑ ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ, έτσι και το παρόν άρθρο τελεί αυστηρώς υπό το καθεστώς νομικής προστασίας βάσει συμβολαιογραφικής πράξεως και σύννομων τεχνολογικών μέτρων προστασίας και διατάξεων ευρωπαϊκών Οδηγιών, νομικής βάσεως και του Νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας, συγγενικών δικαιωμάτων και πολιτιστικών θεμάτων μετά των σχετικών νεωτέρων τροποποιήσεων αυτού (Ν. 2121/93, άρ. 66Α), καθώς προσδιορίζεται εις τους όρους χρήσεως του ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ της ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ.

Ένα πρωινό με άπνοια κάποιος κότσυφας κελαηδούσε επάνω στην αιωνόβια πλάτανο του μεγάλου αγροκτήματος. Ξαφνικά, βλέπει ανάμεσα στα χόρτα της χαμηλής χλόης να περπατάει μία ντουζίνα από σαλιγκάρια. Αυτοί γυρεύανε μαλακά φύλλα για να τραφούν, αλλά ο κότσυφας μόλις τους είδε σκέφτηκε ότι ήταν ένα πρώτης τάξεως μεζεδάκι.

Το πτηνό άνοιξε τα φτερά του και πέταξε με ορμή στα γρήγορα προς τα αργοκίνητα θηράματα με σκοπό να τα καταβροχθίσει. Πράγματι, έφαγε αρκετά από αυτά και επιπλέον αιχμαλώτισε στο ράμφος του λίγα σαλιγκάρια ακόμα για να τα μεταφέρει στη φωλιά του. Κατά τη διάρκεια της πτήσεώς του προς τη φωλιά ψηλά στον ουρανό ένα θαρραλέο σαλιγκάρι κατόρθωσε να απαγκιστρωθεί από το ράμφος και να ελευθερωθεί, αλλά άρχισε να πέφτει προς το έδαφος σαν να έκανε ελεύθερη πτώση. Τελικώς, κατέληξε μέσα σε μία κολοσσιαία ανοικτή αποθήκη σιτηρών η οποία ήταν χωμένη στο έδαφος και περιείχε μαλακό σιτάρι στον πάτο της, γεγονός που βοήθησε το σαλιγκάρι το οποίο δραπέτευσε να επιβιώσει της πτώσεως.

Ο ήρωας μας ο σαλίγκαρος αρχικώς ζαλίστηκε όταν έπεσε στην αποθήκη, αλλά συνήλθε γρήγορα. Κοίταξε προς τα επάνω και υπολόγισε ότι η απόσταση που τον χώριζε από την επιφάνεια του εδάφους ήταν δέκα μέτρα. Έτσι, μη θέλοντας να εγκαταλείψει την προσπάθεια άρχισε να σκαρφαλώνει κατακορύφως προς τα επάνω έρποντας στα τοιχώματα.

Όμως, η αναρρίχηση αυτή κάθε άλλο παρά εύκολη ήταν. Τα τοιχώματα ήταν ειδικής κατασκευής και γλιστρούσανε. Την ημέρα το σαλιγκάρι ανέβαινε τρία μέτρα, αλλά το βράδυ κατρακυλούσε κατακορύφως προς τα πίσω κατά δύο μέτρα. Στο τέλος ο ταλαιπωρημένος, αλλά γενναίος σαλίγκαρος βγήκε από την αποθήκη.

Έτσι, λοιπόν, αναρωτιόμαστε μήπως για ψυχαγωγία μπορούν οι φίλες και οι φίλοι της ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ να υπολογίσουν το πόσες ημέρες χρειάστηκε το σαλιγκάρι για να βγει από την αποθήκη.

2009 έως σήμερα ©ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ, Πρωτότυπες Κηποτεχνικές Διαμορφώσεις Ιδιωτικών Και Ιδιόχρηστων Κήπων

Σαλιγκάρι και Σπαζοκεφαλιές με Φυτά

_Επιλογή κειμένων στην ελληνική γλώσσα.
_Selection for english language.
_Όροι χρήσεως του ιστοτόπου της ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Google+.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Facebook.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Pearltrees.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Twitter.
_Ανακοινώσεις για κήπους της ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ.
_Εκδηλώσεις κηποτεχνίας της ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ.
_Κατάστημα κηποτεχνικών προϊόντων.
_Σύνδεση με τη βάση δεδομένων της ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ.
_Καιρός από την ΕΜΥ.

ΑΡΘΡΑ κηποτεχνίας

ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ για κήπο

Αναζητήσεις κήπου

Ειδικά θέματα κήπων

Εικόνες μικροσκοπίου

Εργασίες κήπων

Θέσεις εργασίας

Στοιχεία ιστοτόπου

Έκδοση 4.0.0, βάσει Νόμων και Αρχών για προστασία πνευματικής ιδιοκτησίας και σχετικών θεμάτων. 2009 έως σήμερα ©ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ, με διατήρηση/επιφύλαξη δικαιωμάτων. Ανάπτυξη ιστοσελίδων – Infosphere
_Valid CSS!.
_Valid XHTML 1.0!.
_Valid ISO/IEC 15445:2000.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Facebook.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Pearltrees.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Twitter.