Διά βοτανοθεραπεία με βότανα που περιέγραψε ο Γαληνός διά να αντιμετωπιστεί ο πονόδοντος ή οδονταλγία με τη γλιστρίδα ή αντράκλα, αυτό το κείμενο από τα άρθρα κηποτεχνίας και τα άρθρα κήπου διά την κατασκευή και συντήρηση κήπων, την αρχιτεκτονική κήπων, τη διαμόρφωση κήπου ή το αυτόματο πότισμα κήπου, προσδιορίζει σχετικές κηπουρικές εργασίες ή συμβουλές κηπουρικής. Όπως ισχύει διά τα υπόλοιπα κείμενα ή τα ΑΡΘΡΑ ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ, έτσι και το παρόν άρθρο τελεί αυστηρώς υπό το καθεστώς νομικής προστασίας βάσει συμβολαιογραφικής πράξεως και σύννομων τεχνολογικών μέτρων προστασίας και διατάξεων ευρωπαϊκών Οδηγιών, νομικής βάσεως και του Νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας, συγγενικών δικαιωμάτων και πολιτιστικών θεμάτων μετά των σχετικών νεωτέρων τροποποιήσεων αυτού (Ν. 2121/93, άρ. 66Α), καθώς προσδιορίζεται εις τους όρους χρήσεως του ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ της ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ.
Αρκετές φίλες, αλλά και διάφοροι φίλοι της ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ ταλαιπωρούνται από προβλήματα, όπως είναι για παράδειγμα ο πονόδοντος ή οδονταλγία, με επίπτωση να μην μπορούν ακόμα και να ευχαριστηθούν ή να καταναλώσουν αγαπημένες τους τροφές. Αυτές οι ευαισθησίες ταλαιπωρούσαν και τους αρχαίους Έλληνες με συνέπεια πολλοί ιατροί να καταφεύγουν στη βοτανοθεραπεία και τα βότανα για την ανακούφιση των ασθενών τους.
Ο Γαληνός στα κείμενά του παραθέτει πληθώρα απόψεων για τη χρήση βοτάνων κατά προβλημάτων της υγείας. Στη συγκεκριμένη περίπτωση προτείνει μία απλή συμβουλή. Συγκεκριμένα, συστήνει την κατανάλωση της πασίγνωστης γλιστρίδας.
Η γλιστρίδα ή αντράκλα μπορεί να χορηγηθεί σαν ιαματικό μέσο για την ανακούφιση από τις οχλήσεις των πόνων στα δόντια. Παρ’ όλο που ο Γαληνός θεωρεί ότι η γλιστρίδα σαν εδώδιμο υλικό δεν προσφέρει αρκετή ποιοτική τροφή, αντιθέτως σαν φάρμακο για την οδονταλγία είναι αξιόλογο βότανο, αφού σε αυτό συμβάλλει και η γλισχρότητά της .
2009 έως σήμερα ©ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ, Πρωτότυπες Κηποτεχνικές Διαμορφώσεις Ιδιωτικών Και Ιδιόχρηστων Κήπων