Διά βοτανοθεραπεία με αιμοστατικά βότανα, ως είναι η συκιά, για την αιμορραγία με βάση τις απόψεις που χαρακτήριζαν την Ιπποκρατική σχολή, που ίδρυσε ο Ιπποκράτης, για αντιμετώπιση προβλημάτων σχετικώς με το αίμα, ως είναι η ρινορραγία, αυτό το κείμενο από τα άρθρα κηποτεχνίας και τα άρθρα κήπου διά την κατασκευή και συντήρηση κήπων, την αρχιτεκτονική κήπων, τη διαμόρφωση κήπου ή το αυτόματο πότισμα κήπου, προσδιορίζει σχετικές κηπουρικές εργασίες ή συμβουλές κηπουρικής. Όπως ισχύει διά τα υπόλοιπα κείμενα ή τα ΑΡΘΡΑ ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ, έτσι και το παρόν άρθρο τελεί αυστηρώς υπό το καθεστώς νομικής προστασίας βάσει συμβολαιογραφικής πράξεως και σύννομων τεχνολογικών μέτρων προστασίας και διατάξεων ευρωπαϊκών Οδηγιών, νομικής βάσεως και του Νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας, συγγενικών δικαιωμάτων και πολιτιστικών θεμάτων μετά των σχετικών νεωτέρων τροποποιήσεων αυτού (Ν. 2121/93, άρ. 66Α), καθώς προσδιορίζεται εις τους όρους χρήσεως του ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ της ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ.
Η Ιπποκρατική σχολή, της οποία ιδρυτής ήταν ο Ιπποκράτης, περιελάμβανε στο πλέγμα των διδαχών της πολλές πληροφορίες οι οποίες σχετίζονταν με την ωφέλεια της χρήσεως των φυτών τα οποία λειτουργούν σαν βότανα για τον ανθρώπινο οργανισμό. Στο ευρύ φάσμα των απόψεών της για βοτανοθεραπεία περιλαμβάνονται υποδείξεις για αιμοστατικά βότανα τα οποία αντιμετωπίζουν την αιμορραγία.
Έτσι, λοιπόν, αιμοστατική δράση ασκεί ένα επίθεμα στην πάσχουσα περιοχή το οποίο δημιουργείται όταν ένα μάλλινο ύφασμα υγρανθεί με τον γαλακτώδη χυμό της συκιάς.
Από την άλλη μεριά, εάν υποφέρουμε από ρινορραγία μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα όταν τοποθετήσουμε στο ρουθούνι το οποίο αιμορραγεί ένα μικρό βύσμα από πυτιά ή όταν σπρώξουμε εντός του με το δάκτυλό μας λίγο χαλκίτη, ενώ ταυτοχρόνως ασκούμε πίεση εκατέρωθεν στους χόνδρους από την εξωτερική πλευρά.
2009 έως σήμερα ©ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ, Πρωτότυπες Κηποτεχνικές Διαμορφώσεις Ιδιωτικών Και Ιδιόχρηστων Κήπων