Ελληνική μυθολογία ή μύθοι με φυτά διά ψυχαγωγία γύρω από το χιόνι, δηλαδή η Χιόνη και ο γεωργός και άλλα πρόσωπα σαν τα Ωκεανός, Τηθύν, Καλλιρόη, Νείλος, Δίας ή Ζευς, αυτό το κείμενο από τα άρθρα κηποτεχνίας και τα άρθρα κήπου διά την κατασκευή και συντήρηση κήπων, την αρχιτεκτονική κήπων, τη διαμόρφωση κήπου ή το αυτόματο πότισμα κήπου, προσδιορίζει σχετικές κηπουρικές εργασίες ή συμβουλές κηπουρικής. Όπως ισχύει διά τα υπόλοιπα κείμενα ή τα ΑΡΘΡΑ ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ, έτσι και το παρόν άρθρο τελεί αυστηρώς υπό το καθεστώς νομικής προστασίας βάσει συμβολαιογραφικής πράξεως και σύννομων τεχνολογικών μέτρων προστασίας και διατάξεων ευρωπαϊκών Οδηγιών, νομικής βάσεως και του Νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας, συγγενικών δικαιωμάτων και πολιτιστικών θεμάτων μετά των σχετικών νεωτέρων τροποποιήσεων αυτού (Ν. 2121/93, άρ. 66Α), καθώς προσδιορίζεται εις τους όρους χρήσεως του ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ της ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ.

Οι φίλες και οι φίλοι της ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ, αλλά και όλοι όσοι ασχολούνται με την καλλιέργεια της γης γνωρίζουν πολύ καλά το ότι η Φύση έχει τόσο μεγάλη ισχύ, ώστε μπορεί μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα να καταστρέψει ό, τι έφτιαξε ο καλλιεργητής με πάρα πολύ κόπο. Ένα από τα πιο εντυπωσιακά φυσικά φαινόμενα το οποίο είναι εις θέσιν να ζημιώσει ακόμα και ανεπανόρθωτα τα φυτά είναι το χιόνι.

Η επίδραση του χιονιού στους ιδιωτικούς και ιδιόχρηστους κήπους και εν γένει στη γεωργία ανέκαθεν απασχολούσε τους ανθρώπους. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι αυτό το φαινόμενο έχει συνδεθεί με πάρα πολλές ιστορίες και μύθους. Η πλούσια ελληνική μυθολογία βρίθει σχετικών αναφορών και με αυτό το κείμενο από τη δημοσιοποιημένη βάση δεδομένων με τα άρθρα κήπου, η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ θα επικεντρωθεί σε μία από τις εκδοχές της μυθολογίας μας γύρω από το χιόνι.

Έτσι, λοιπόν, ο Ωκεανός και η Τηθύν, που ήταν μία Τιτανίς, απέκτησαν πάρα πολλά τέκνα με την ένωσή τους. Οι θυγατέρες του Ωκεανού έγιναν νύμφες οι οποίες είχαν σχέση με το υγρό στοιχείο και ονομάστηκαν Ωκεανίδες. Μία εξ αυτών των ήταν η νύμφη Καλλιρρόη.

Η Καλλιρρόη ήταν μία όμορφη γυναίκα. Μάλιστα έκανε ιδιαιτέρα εντύπωση στο θεό Νείλο ο οποίος την ερωτεύτηκε. Ο Νείλος και η Καλλιρόη γέννησαν ένα επίσης, πανέμορφο κορίτσι. Το όνομά της ήταν Χιόνη.

Η Χιόνη, καθώς μεγάλωνε, γινόταν όλο και ομορφότερη. Σαν κόρη δύο σημαντικών προσωπικοτήτων έχαιρε ελευθερίας και κυκλοφορούσε ανέμελη στα λιβάδια και στους αγρούς. Αυτή η ελευθερία της, όμως, σε συνδυασμό με την ομορφιά της δεν θα της έβγαινε σε καλό. Μία ημέρα κατά την οποία περπατούσε και έτρεχε χαρούμενη, αλλά μόνη, εντοπίστηκε από έναν γεωργό. Ο τελευταίος μόλις την είδε κυριεύθηκε από αλόγιστο και παράφορο πάθος με επίπτωση να επιχειρήσει να της κάμνει μεγάλο κακό. Ξεκίνησε ένα ανελέητο κυνηγητό και η απροστάτευτη Χιόνη προσπαθούσε να ξεφύγει από αυτό το άτομο. Φαίνεται ότι δεν θα τα κατάφερνε οπότε ζήτησε απεγνωσμένα την βοήθεια του Διός.

Ο Ζευς εισάκουσε τη Χιόνη. Τελικώς, για να τη σώσει απεφάσισε να τη μεταμορφώσει σε παγερό σύννεφο, έτσι ώστε να επιστρέφει στη γη με τη μορφή χιονιού και να τιμωρεί τον άτιμο γεωργό για το κακό που θέλησε να της κάμνει.

2009 έως σήμερα ©ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ, Πρωτότυπες Κηποτεχνικές Διαμορφώσεις Ιδιωτικών Και Ιδιόχρηστων Κήπων

Ελληνική Μυθολογία, η Χιόνη και ο Γεωργός

_Επιλογή κειμένων στην ελληνική γλώσσα.
_Selection for english language.
_Όροι χρήσεως του ιστοτόπου της ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Google+.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Facebook.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Pearltrees.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Twitter.
_Ανακοινώσεις για κήπους της ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ.
_Εκδηλώσεις κηποτεχνίας της ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ.
_Κατάστημα κηποτεχνικών προϊόντων.
_Σύνδεση με τη βάση δεδομένων της ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ.
_Καιρός από την ΕΜΥ.

ΑΡΘΡΑ κηποτεχνίας

ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ για κήπο

Αναζητήσεις κήπου

Ειδικά θέματα κήπων

Εικόνες μικροσκοπίου

Εργασίες κήπων

Θέσεις εργασίας

Στοιχεία ιστοτόπου

Έκδοση 4.0.0, βάσει Νόμων και Αρχών για προστασία πνευματικής ιδιοκτησίας και σχετικών θεμάτων. 2009 έως σήμερα ©ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ, με διατήρηση/επιφύλαξη δικαιωμάτων. Ανάπτυξη ιστοσελίδων – Infosphere
_Valid CSS!.
_Valid XHTML 1.0!.
_Valid ISO/IEC 15445:2000.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Facebook.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Pearltrees.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Twitter.