Παιδικά παραμύθια με φυτά σε διασκευή για ψυχαγωγία ή καθώς όριζαν οι μύθοι Αισώπου, που διαμόρφωσε ο Βάβριος για πεύκο, σφήνες και υλοτόμοι, αυτό το κείμενο από τα άρθρα κηποτεχνίας και τα άρθρα κήπου διά την κατασκευή και συντήρηση κήπων, την αρχιτεκτονική κήπων, τη διαμόρφωση κήπου ή το αυτόματο πότισμα κήπου, προσδιορίζει σχετικές κηπουρικές εργασίες ή συμβουλές κηπουρικής. Όπως ισχύει διά τα υπόλοιπα κείμενα ή τα ΑΡΘΡΑ ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ, έτσι και το παρόν άρθρο τελεί αυστηρώς υπό το καθεστώς νομικής προστασίας βάσει συμβολαιογραφικής πράξεως και σύννομων τεχνολογικών μέτρων προστασίας και διατάξεων ευρωπαϊκών Οδηγιών, νομικής βάσεως και του Νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας, συγγενικών δικαιωμάτων και πολιτιστικών θεμάτων μετά των σχετικών νεωτέρων τροποποιήσεων αυτού (Ν. 2121/93, άρ. 66Α), καθώς προσδιορίζεται εις τους όρους χρήσεως του ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ της ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ.
Ένα πρωινό στο πευκοδάσος αντηχούσαν δαιμονισμένα οι φωνές και τα πριόνια των υλοτόμων οι οποίοι έκοβαν τα γηρασμένα άγρια δένδρα. Οι μικροσκοπικοί άνθρωποι με τα μέσα που είχαν μπορούσαν να κατεδαφίζουν θεόρατα πεύκα. Σαν τα μυρμήγκια πηγαινοερχόντουσαν για να κόψουν ή να μεταφέρουν ξύλα.
Ανάμεσα στα αγριόπευκα τα οποία πριόνιζαν υπήρχε ένα το οποίο αντιστέκονταν. Δεν μπορούσαν να το κόψουν με ευκολία. Για αυτό όρμησαν εναντίον του πολλοί ξυλοκόποι. Άλλος το πριόνιζε, άλλος το τσεκούρωνε, ώσπου στο τέλος άρχισε να γέρνει. Παρ' όλα αυτά η εργασία παρέμενε πολύ κοπιαστική και οι ξυλοκόποι σκέφτηκαν να χρησιμοποιήσουν σφήνες για να πληγώσουν με μεγαλύτερη ευκολία το δένδρο μετά από κάθε γερό κτύπημα του τσεκουριού.
Πραγματικά, μόλις άνοιγαν μία τομή στον κορμό έμπηγαν μία σφήνα. Το πεύκο έδειχνε σαν να του επιτέθηκαν λυσσασμένα ζώα τα οποία άνοιγαν πληγές με τα δόντια τους. Έτσι, δυστυχώς, οι άνθρωποι κατόρθωσαν με τις σφήνες να ανοίξουν τον κορμό. Το πεύκο διαισθάνθηκε ότι το τέλος του ήταν κοντά. Λυπημένο αναστέναξε. Δεν κατηγορούσε τους ανθρώπους ή τα τσεκούρια και τα πριόνια. Αντιθέτως έδειχνε εξοργισμένο με τις σφήνες. Και τούτο συνέβαινε διότι οι σφήνες προέρχονταν από πεύκα, ενώ τα άλλα εργαλεία των ξυλοκόπων ήταν κατασκευασμένα από διαφορετικά υλικά εκτός του πευκόξυλου.
Δηλαδή, ο Βάβριος ενστερνιζόμενος τα διδάγματα του Αισώπου, θέλει να μας ενημερώσει ότι το κακό που παθαίνει κάποιος από τους δικούς του ανθρώπους και δη τους συγγενείς του είναι πολύ πιο φοβερό από αυτό που προκαλείται από κάποιον ξένο.
2009 έως σήμερα ©ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ, Πρωτότυπες Κηποτεχνικές Διαμορφώσεις Ιδιωτικών Και Ιδιόχρηστων Κήπων