Διά παιχνίδια με φυτά, όπως το περιδέραιο με πευκοβελόνες και άνθη, αυτό το κείμενο από τα άρθρα κηποτεχνίας και τα άρθρα κήπου διά την κατασκευή και συντήρηση κήπων, την αρχιτεκτονική κήπων, τη διαμόρφωση κήπου ή το αυτόματο πότισμα κήπου, προσδιορίζει σχετικές κηπουρικές εργασίες ή συμβουλές κηπουρικής. Όπως ισχύει διά τα υπόλοιπα κείμενα ή τα ΑΡΘΡΑ ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ, έτσι και το παρόν άρθρο τελεί αυστηρώς υπό το καθεστώς νομικής προστασίας βάσει συμβολαιογραφικής πράξεως και σύννομων τεχνολογικών μέτρων προστασίας και διατάξεων ευρωπαϊκών Οδηγιών, νομικής βάσεως και του Νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας, συγγενικών δικαιωμάτων και πολιτιστικών θεμάτων μετά των σχετικών νεωτέρων τροποποιήσεων αυτού (Ν. 2121/93, άρ. 66Α), καθώς προσδιορίζεται εις τους όρους χρήσεως του ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ της ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ.

Η αποξένωση των νεοελλήνων από τη Φύση έχει καταδικάσει στη λήθη ορισμένες ψυχαγωγικές δραστηριότητες τις οποίες_Παιχνίδια με φυτά. συναντούσαμε κατά κόρον στο παρελθόν. Μεγαλύτερης ηλικίας άνθρωποι θα μπορούσαν να θυμηθούν διάφορα παιχνίδια με φυτά τα οποία έπαιζαν για να εμπλουτίσουν τις κοινωνικές δραστηριότητές τους οι οποίες συχνά ελάμβαναν χώρα σε φυσικούς χώρους της υπαίθρου. Υπήρχαν πολλά τέτοια παιχνίδια τα οποία συνδύαζαν την ψυχαγωγία με τη δημιουργικότητα, ενώ δεν απαιτούσαν ακριβά υλικά για να δημιουργηθούν. Στην πραγματικότητα μερικά τμήματα φυτών αποτελούσαν τις βασικές πρώτες ύλες, που παρ' όλη την ταπεινότητά τους, προσέφεραν αμέτρητες ώρες χαράς και ξεγνοιασιάς στον καθαρό αέρα τόσο στα αγόρια, όσο και στα κορίτσια. Ειδικώς όσον αφορά στα μικρά κορίτσια, αλλά και σε μεγαλύτερης ηλικίας παιδιά, πιθανώς πολλοί να θυμούνται το απλό και χειροποίητο παιχνίδι με το περιδέραιο από πευκοβελόνες. Μία απλή στη σύλληψη και εκτέλεση ιδέα δημιουργούσε ένα όμορφο κόσμημα από πευκοβελόνες και άνθη το οποίο κοσμούσε τους λαιμούς τους. Αυτό το ρομαντικό παιχνίδι θα παρουσιάσει στις φίλες και τους φίλους της η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ, προσδοκώντας να αναβιώσει τη νοοτροπία μίας άλλης εποχής η οποία ήταν ίσως πιο αθώα και πιο πολύ ταυτισμένη με το φυσικό περιβάλλον.

Η δημιουργία του συγκεκριμένου από τα παιχνίδια με φυτά είναι υπερβολικά απλή. Το μόνο που θα χρειαστούμε είναι_Περιδέραιο με πευκοβελόνες. απλώς μερικές πευκοβελόνες και ίσως κάποια ελαφριά άνθη ή χρωματιστά φύλλα. Κατ’ αρχάς, μεριμνούμε έτσι ώστε οι πευκοβελόνες να μην είναι μεγάλης ηλικίας και ξηραμένες. Προτιμούμε τις σχετικά νεώτερες οι οποίες είναι αρκετά πρασινωπές, χλωρές και εύκαμπτες. Επίσης, φροντίζουμε να μην αφαιρούμε πολλές πευκοβελόνες από το ίδιο τμήμα της πεύκης, να μην σπάμε ή γδέρνουμε ακραία κλαδιά και να μην αφαιρούμε υπερβολικώς πολλές πευκοβελόνες από το ίδιο δέντρο ειδικώς εάν είναι νεαράς ηλικίας. Εξ άλλου σκοπός μας είναι η ψυχαγωγία και όχι να βλάψουμε το φυτό. Οι πευκοβελόνες που αποκτούμε εάν τις παρατηρήσουμε εκφύονται κατά ζεύγη από τα κλαδιά και η βάση τους περικλείεται σε ένα ημιδιαφανές, ωχροκαφέ και ευπαθές θυλάκιο. Αυτό που χρειάζεται να κάμνουμε είναι το να αποσπάσουμε προσεκτικώς μόνο το ένα τμήμα του ζεύγους και να διατηρήσουμε ανέπαφο το άλλο τμήμα μέσα στο θυλάκιο.

Πραγματικά, εάν κρατήσουμε με το ένα χέρι το θυλάκιο και τραβήξουμε με προσοχή το ένα στέλεχος συνήθως θα_Κόσμημα περιδέραιο με άνθη ή φύλλα και πευκοβελόνες. κατορθώσουμε να το αφαιρέσουμε με επιτυχία κατά τον επιθυμητό τρόπο. Βεβαίως, κάποιες φορές δεν θα τα καταφέρουμε οπότε οι συγκεκριμένες πευκοβελόνες δεν θα είναι πια χρήσιμες για το παιχνίδι μας. Αυτήν την ενέργεια την επαναλαμβάνουμε σε όλες τις πευκοβελόνες που έχουμε συλλέξει. Στην συνέχεια κάμπτουμε το εναπομείναν στέλεχος ώστε η μυτερή ακίδα της άκρης να εισχωρήσει και να σταθεροποιηθεί στο θυλάκιο με σκοπό να σχηματιστεί ένας βρόχος. Αυτήν την τακτική ακολουθούμε για όλες τις πευκοβελόνες με το θυλάκιο προσέχοντας κάθε φορά να περικλείουμε στον κάθε νέο βρόχο έναν ήδη σχηματισμένο. Κατά αυτόν τον τρόπο δημιουργούμε μία φυτική αλυσίδα από πευκοβελόνες την οποίαν την επεκτείνουμε κατά το δοκούν, ενώ παραλλήλως μπορούμε να δημιουργούμε οποιαδήποτε σύνθεση θέλουμε. Συστήνουμε να μην είναι μακροσκελής διότι θα βαρύνει υπερβολικώς και έτσι οι πευκοβελόνες δεν θα μπορούν να συγκρατούνται αναμεταξύ τους. Όταν ολοκληρώσουμε αυτήν την αλυσίδα θα έχουμε δημιουργήσει μία σύνθεση με την μορφή κοσμήματος η οποία είναι δυνατόν να εμπλουτιστεί με ελαφριά μικρά άνθη ή έγχρωμα φύλλα, όπως για παράδειγμα κάναμε εμείς με τη χρήση βουκαμβίλιας.

Εκτός από περιδέραιο μπορεί να φτιάξουμε βραχιόλια ή στεφάνια για το κεφάλι ή ό, τι άλλο επιτρέψει η φαντασία μας, αρκεί βεβαίως να μην υποφέρουμε από κάποια αλλεργία η οποία θα μας εμποδίσει να ασχοληθούμε με τη συγκεκριμένη δραστηριότητα.

2009 έως σήμερα ©ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ, Πρωτότυπες Κηποτεχνικές Διαμορφώσεις Ιδιωτικών Και Ιδιόχρηστων Κήπων

Παιχνίδια με Φυτά και Περιδέραιο και Άνθη

_Επιλογή κειμένων στην ελληνική γλώσσα.
_Selection for english language.
_Όροι χρήσεως του ιστοτόπου της ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Google+.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Facebook.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Pearltrees.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Twitter.
_Ανακοινώσεις για κήπους της ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ.
_Εκδηλώσεις κηποτεχνίας της ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ.
_Κατάστημα κηποτεχνικών προϊόντων.
_Σύνδεση με τη βάση δεδομένων της ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ.
_Καιρός από την ΕΜΥ.

ΑΡΘΡΑ κηποτεχνίας

ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ για κήπο

Αναζητήσεις κήπου

Ειδικά θέματα κήπων

Εικόνες μικροσκοπίου

Εργασίες κήπων

Θέσεις εργασίας

Στοιχεία ιστοτόπου

Έκδοση 4.0.0, βάσει Νόμων και Αρχών για προστασία πνευματικής ιδιοκτησίας και σχετικών θεμάτων. 2009 έως σήμερα ©ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ, με διατήρηση/επιφύλαξη δικαιωμάτων. Ανάπτυξη ιστοσελίδων – Infosphere
_Valid CSS!.
_Valid XHTML 1.0!.
_Valid ISO/IEC 15445:2000.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Facebook.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Pearltrees.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Twitter.