Διά καταπολέμηση μυγών με εντομοπαγίδα για έντομα, όπως η μύγα, καθώς γράφει για τα βότανα ο Αγάπιος Μοναχός ο Κρης, αυτό το κείμενο από τα άρθρα κηποτεχνίας και τα άρθρα κήπου διά την κατασκευή και συντήρηση κήπων, την αρχιτεκτονική κήπων, τη διαμόρφωση κήπου ή το αυτόματο πότισμα κήπου, προσδιορίζει σχετικές κηπουρικές εργασίες ή συμβουλές κηπουρικής. Όπως ισχύει διά τα υπόλοιπα κείμενα ή τα ΑΡΘΡΑ ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ, έτσι και το παρόν άρθρο τελεί αυστηρώς υπό το καθεστώς νομικής προστασίας βάσει συμβολαιογραφικής πράξεως και σύννομων τεχνολογικών μέτρων προστασίας και διατάξεων ευρωπαϊκών Οδηγιών, νομικής βάσεως και του Νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας, συγγενικών δικαιωμάτων και πολιτιστικών θεμάτων μετά των σχετικών νεωτέρων τροποποιήσεων αυτού (Ν. 2121/93, άρ. 66Α), καθώς προσδιορίζεται εις τους όρους χρήσεως του ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ της ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ.

Από τα κείμενα τα οποία έχει συντάξει ο Αγάπιος Μοναχός ο Κρης, στο πρόσωπο του οποίου η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ έχει αναφερθεί αρκετές φορές σε άλλα δημοσιοποιημένα άρθρα, αντλούμε κάποιες πρακτικές συμβουλές για την καταπολέμηση ενός πραγματικά ενοχλητικού εντόμου για τον άνθρωπο. Αυτός ο επίμονος εισβολέας είναι η μύγα.

Μεταξύ άλλων συμβουλών για την καταπολέμηση μυγών ο Αγάπιος προτείνει μία απλή διαδικασία κατασκευής για εντομοπαγίδα, που θα στοχεύει στην σύλληψη των μυγών σε όλους εκείνους τους χώρους όπου δεν επιθυμούμε την παρουσία τους Συγκεκριμένα πρέπει να προμηθευτούμε αψίνθιο ή Artemisia και να το στουμπίξουμε με αγελαδινό γάλα. Το υδαρό, χυλώδες μείγμα το οποίο θα δημιουργηθεί χρειάζεται να το βράσουμε καλά. Στη συνέχεια το τοποθετούμε σε ένα βαθύ πήλινο ή ξύλινο πιάτο ή αλλιώς, σκουτέλι.

Αυτό το πιάτο χρειάζεται να εγκατασταθεί στο χώρο όπου θέλουμε να εξοντώσουμε τις μύγες οι οποίες θα πεθάνουν αφού χρησιμοποιήσουν το περιεχόμενό του, σύμφωνα πάντα με τον Αγάπιο.

2009 έως σήμερα ©ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ, Πρωτότυπες Κηποτεχνικές Διαμορφώσεις Ιδιωτικών Και Ιδιόχρηστων Κήπων

Καταπολέμηση Μυγών και Αγάπιος Μοναχός

_Επιλογή κειμένων στην ελληνική γλώσσα.
_Selection for english language.
_Όροι χρήσεως του ιστοτόπου της ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Google+.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Facebook.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Pearltrees.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Twitter.
_Ανακοινώσεις για κήπους της ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ.
_Εκδηλώσεις κηποτεχνίας της ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ.
_Κατάστημα κηποτεχνικών προϊόντων.
_Σύνδεση με τη βάση δεδομένων της ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ.
_Καιρός από την ΕΜΥ.

ΑΡΘΡΑ κηποτεχνίας

ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ για κήπο

Αναζητήσεις κήπου

Ειδικά θέματα κήπων

Εικόνες μικροσκοπίου

Εργασίες κήπων

Θέσεις εργασίας

Στοιχεία ιστοτόπου

Έκδοση 4.0.0, βάσει Νόμων και Αρχών για προστασία πνευματικής ιδιοκτησίας και σχετικών θεμάτων. 2009 έως σήμερα ©ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ, με διατήρηση/επιφύλαξη δικαιωμάτων. Ανάπτυξη ιστοσελίδων – Infosphere
_Valid CSS!.
_Valid XHTML 1.0!.
_Valid ISO/IEC 15445:2000.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Facebook.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Pearltrees.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Twitter.