Διά στοιχεία με τα οποία ερμηνεύεται το σήμα και ο λογότυπος της ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ, αυτό το κείμενο από τα άρθρα κηποτεχνίας και τα άρθρα κήπου διά την κατασκευή και συντήρηση κήπων, την αρχιτεκτονική κήπων, τη διαμόρφωση κήπου ή το αυτόματο πότισμα κήπου, προσδιορίζει σχετικές κηπουρικές εργασίες ή συμβουλές κηπουρικής. Όπως ισχύει διά τα υπόλοιπα κείμενα ή τα ΑΡΘΡΑ ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ, έτσι και το παρόν άρθρο τελεί αυστηρώς υπό το καθεστώς νομικής προστασίας βάσει συμβολαιογραφικής πράξεως και σύννομων τεχνολογικών μέτρων προστασίας και διατάξεων ευρωπαϊκών Οδηγιών, νομικής βάσεως και του Νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας, συγγενικών δικαιωμάτων και πολιτιστικών θεμάτων μετά των σχετικών νεωτέρων τροποποιήσεων αυτού (Ν. 2121/93, άρ. 66Α), καθώς προσδιορίζεται εις τους όρους χρήσεως του ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ της ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ.

Ένα αναπάντεχα συχνό ερώτημα το οποίο θέτουν κυρίως πολλές από τις φίλες, αλλά και αρκετοί φίλοι τής ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ_Επίσημο σήμα της ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ. έχει να κάμνει με την ονομασία και τον επίσημο, κατοχυρωμένο, εμπορικό και επιχειρηματικό διακριτικό τίτλο μας σε συνδυασμό με την εικόνα η οποία τον χαρακτηρίζει και πιστοποιεί. Αυτή η ονομασία και φυσικά η εικόνα συνιστούν αναπόσπαστο προσδιοριστικό στοιχείο της ταυτότητός μας όπως έχει οριστεί από το αρμόδιο Υπουργείο (Εμπορίου) Αναπτύξεως. Η εικόνα η οποία επέχει θέσιν λογοτύπου, αποτελεί το διακριτό σύμβολο της επισήμου σημαίας της ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ, ενώ μπορεί να καταδεικνύεται αποκλειστικώς και μόνον όπου αντιπροσωπεύεται επισήμως η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ, καθώς και επί υλικών τα οποία υπόκεινται εις το καθεστώς ιδιοκτησίας ή ελέγχου της ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ. Ουδής άλλος δικαιούται να κάμνει εμπορική χρήση του ονόματος και ουδής επιτρέπεται να χρησιμοποιεί οπουδήποτε με οποιονδήποτε τρόπο το σήμα μας.

Το όνομα του λογοτύπου "ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ" προέρχεται εκ της συνθέσεως των ελληνικών λέξεων “Άνθος” και “Άνασσα”. Το άνθος αποτελεί χαρακτηριστικό τμήμα των φυτών με το οποίο επιτυγχάνεται η διατήρηση και εξέλιξή τους μέσα στο πέρασμα των αιώνων. Είναι αυτό που όλοι οι άνθρωποι επιδιώκουμε να απολαμβάνουμε με κατάπληξη και θαυμασμό μπροστά στο μεγαλείο και τη σοφία της Φύσεως και ταυτοχρόνως μας δίδει τελικώς τους πολυπόθητους καρπούς. Είναι το μέσο με το οποίο προσκαλούνται ζώα, έντομα, πτηνά, ακόμα και ψάρια σε κάποιες εκπληκτικές περιπτώσεις προκειμένου να υπηρετήσουν όλοι μαζί αδιάκριτα την αρμονία της ζωής στον πλανήτη μας. Δεν είναι τυχαίο που οι άνθρωποι σε πολλές γλώσσες και πολιτισμούς έχουν μεταφορικώς ταυτίσει τη λέξη “άνθος” με την έννοια της ακμής, του εκλεκτού και του κάλλους. Από την άλλη μεριά η άνασσα είναι η βασίλισσα, η κυρίαρχος Δέσποινα του Οίκου. Διά εμάς αντιπροσωπεύει τη Μητέρα Φύση η οποία προσφέρει αδιαμαρτύρητα σε όλα τα πλάσματα τη φροντίδα της και επιβεβαιώνεται η ύπαρξή της μέσα από το Φυτικό Βασίλειο. Αποτελεί ακόμα μία εύηχο λέξη που μετουσιώνει εξαιρετική νοηματική μεγαλοπρέπεια η οποία προσδιορίζεται από την άφθαστη λεξοπλαστική δυναμικότητα της ελληνικής γλώσσης.

ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ (Ανθάνασσα ή ANTHANASSA), λοιπόν, είναι η Βασίλισσα ή η Μεγάλη Κυρά των Ανθέων. Προσπαθήσαμε να_Ένα από τα σκυλιά ασφαλείας ροτβάιλερ της ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ. διαμορφώσουμε ένα όνομα το οποίον είναι εύηχο, πρωτότυπο, ελληνοπρεπές και αμέσως αναγνωρίσιμο σήμα λογοτύπου σε όλες τις γλώσσες. Ταυτοχρόνως επιδιώξαμε να αντιπροσωπεύει τη φιλοσοφία επί της οποίας ερείδεται ο τρόπος εργασίας μας, διότι διά εμάς αυτό που έχει ουσιαστική σημασία σε έναν κήπο είναι η αέναη φυσική ευημερία των ζωντανών οργανισμών που τον συγκροτούν. Και αυτό το τελευταίο είναι το πιο δύσκολο διότι κανένα κατασκευαστικό τέχνασμα ή διαφημιστικό εύρημα για την ανάληψη ενός έργου δεν μπορούν να επιτύχουν πρακτικώς στο διηνεκές ό, τι θα κατορθώσει η επίμονη, σκληρή και υπομονετική προσπάθεια ενός έμπειρου ανθρώπου παθιασμένου με το αντικείμενο της εργασίας του. Τούτο αποτελεί ένα από τα σημαντικά και διακριτά στοιχεία της ετερότητος της ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ το οποίο τη διαχωρίζει στο πεδίο της κηποτεχνίας, διότι όταν αποφασίσει να αναλάβει ένα σημαντικό και αξιόλογο έργο, ταυτοχρόνως στοχεύει στη μακροχρόνια συνεργασία και όχι απλώς στην εκτέλεση ενός ακόμα μεμονωμένου έργου. Για αυτό δεν ενδιαφέρεται εδώ και χρόνια για την εντατική της διαφήμιση, αφού η εμπιστευτική και προσωπική σχέση με τους εξέχοντες συνεργάτες ή πελάτες της τους οποίους επιθυμεί να διατηρεί επί μακρόν έχει δημιουργήσει έναν άρρηκτο, μακροχρόνιο δεσμό ο οποίος δεν συναντάται ευκόλως σε άλλες περιπτώσεις.

Αξίζει να επισημάνουμε ότι προς μεγάλη μας έκπληξη διαπιστώσαμε εκ των υστέρων ότι το ίδιο όνομα έχει εμπνεύσει την επωνυμία ενός συγκεκριμένου γένους μίας πανέμορφης πεταλούδας με πληθυσμούς σε τροπικές περιοχές της αμερικανικής ηπείρου. Αυτό μας χαροποίησε ιδιαίτερα διότι αποδεικνύει πόσο μεγάλη πηγή προσδιορισμού νοημάτων αποτελεί παγκόσμια η ελληνική γλώσσα και έδωσε τη δυνατότητα να εμπνευστούμε το σχεδιασμό ενός σχηματοποιημένου κήπου, το σχέδιο του οποίου βρίσκεται στο αντίστοιχο τμήμα "Δημιουργίες" του ιστοτόπου μας. Η πεταλούδα πάντοτε κέντριζε το ενδιαφέρον των ανθρώπων και συμβολίζει την ελευθερία, την ομορφιά, την αντοχή, αλλά και την αδιάκοπη ανανέωση της ζωής. Απροσδόκητα και χωρίς καν να το υποπτευθούμε εκ των προτέρων η επωνυμία μας μπορεί πλέον να συνδεθεί έμμεσα και με νέα νοήματα. Ίσως, να ήταν ειρωνεία της τύχης να συμβεί αυτό διότι οι άνθρωποι της ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ έχουν ιδιαίτερη ευαισθησία απέναντι στα ζώα. Δεν είναι τυχαίον ότι η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ ποτέ εις το παρελθόν δεν δέχτηκε να αναλάβει την υποχρέωση ώστε να εκτελέσει κηποτεχνικό έργο που εμπεριείχε κατασκευή με προορισμό την εγκατάσταση οποιουδήποτε ζώου, πτηνού και ψαριού σε αιχμαλωσία και φυσικώς, ποτέ δεν πρόκειται να αναλάβει αντίστοιχη εργολαβία στο μέλλον.

Με ανάλογη νοοτροπία έχουμε διαμορφώσει το σήμα του κατοχυρωμένου διακριτικού τίτλου μας ο οποίος είναι το_Τρισδιάστατο σήμα της ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ. ιδιαίτερο σύμβολό μας. Στο κέντρο του υπάρχει η ζωγραφιά ενός μεγαλοπρεπούς δένδρου που αντιπροσωπεύει την Άρκευθο τη δρυπηφόρο της Λακωνικής Γης των Μανιατών. Το χρώμα της είναι πράσινο γιατί αυτό αντιπροσωπεύει τη Φύση. Εκατέρωθεν του δένδρου υπάρχουν δύο ζωγραφισμένοι αρχαιοελληνικοί κίονες οι οποίοι διαδραματίζουν ρόλο παραστατών φρουρώντας το πράσινο δένδρο και αντιπροσωπεύουν την ιδεατή σύλληψη του κάλλους. Το χρώμα των κιόνων μοιάζει να είναι μείξη γαλανόλευκου, γκρίζου και καφέ διότι αυτά συμβολίζουν τον ουρανό, το χώμα, τα νερά και τα σύννεφα που προσφέρουν την πολυπόθητη βροχή. Υπερκείμενη αυτών έχει τοποθετηθεί όπως τα αετώματα η επωνυμία “ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ” με κεφαλαία γράμματα και με προοπτική στο βάθος διότι αφ’ ενός θέλουμε να τονίσουμε τη σημασία που δίδουμε στο γόητρό μας και αφ’ ετέρου την επιθυμία μας να συνεργαζόμαστε μακροχρόνια με ανθρώπους οι οποίοι συνειδητά επιθυμούν συντηρούμενα έργα με προοπτική ζωής που θα χάνεται στο βάθος του χρόνου. Το χρώμα της επωνυμίας είναι κίτρινο διότι θεωρείται από πολλούς ότι συμβολίζει τον καταβαλλόμενο κόπο και την πνευματική σοφία που χρειάζεται η εξυπηρέτηση των αναγκών των φυτών στη συγκεκριμένη περίπτωση. Όλα τα προαναφερθέντα βασίζονται στο όνομα του ιδιοκτήτη της ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ ο οποίος έχει την ευθύνη για την εκπλήρωση των υποχρεώσεων των εργασιών και το χρώμα τού ονόματος διαμορφώνεται από τα χρώματα του ουρανίου τόξου το οποίο είναι ιδιαιτέρως προσφιλές στους ανθρώπους και ειδικά στα παιδιά σε κάθε σημείο της Γης. Τέλος, το χρωματικό βάθος όλου του λογοτύπου και συμβόλου μας είναι το απόλυτο λευκό διότι αυτό το χρώμα προέρχεται από τη σύνθεση όλων των χρωμάτων.

Έτσι, λοιπόν, οι φίλες και οι φίλοι μας μπορούν να παρατηρήσουν ότι η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ ακόμα και στην πιο απροσδόκητη λεπτομέρεια συνδέεται με την εγγενή φαντασία των ανθρώπων της. Η φιλοσοφία μας δεν είναι απλώς εύηχα λόγια, αλλά συνειδητός και ανυπόκριτος τρόπος ζωής. Διά αυτό θέλουμε οι άνθρωποι που μας εμπιστεύονται να επιθυμούν από καρδιάς μία ιδιαίτερη σχέση με το θαυμαστό κόσμο των φυτών.

2009 έως σήμερα ©ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ, Πρωτότυπες Κηποτεχνικές Διαμορφώσεις Ιδιωτικών Και Ιδιόχρηστων Κήπων

Το Σήμα και ο Λογότυπος της ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ

_Επιλογή κειμένων στην ελληνική γλώσσα.
_Selection for english language.
_Όροι χρήσεως του ιστοτόπου της ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Google+.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Facebook.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Pearltrees.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Twitter.
_Ανακοινώσεις για κήπους της ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ.
_Εκδηλώσεις κηποτεχνίας της ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ.
_Κατάστημα κηποτεχνικών προϊόντων.
_Σύνδεση με τη βάση δεδομένων της ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ.
_Καιρός από την ΕΜΥ.

ΑΡΘΡΑ κηποτεχνίας

ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ για κήπο

Αναζητήσεις κήπου

Ειδικά θέματα κήπων

Εικόνες μικροσκοπίου

Εργασίες κήπων

Θέσεις εργασίας

Στοιχεία ιστοτόπου

Έκδοση 4.0.0, βάσει Νόμων και Αρχών για προστασία πνευματικής ιδιοκτησίας και σχετικών θεμάτων. 2009 έως σήμερα ©ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ, με διατήρηση/επιφύλαξη δικαιωμάτων. Ανάπτυξη ιστοσελίδων – Infosphere
_Valid CSS!.
_Valid XHTML 1.0!.
_Valid ISO/IEC 15445:2000.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Facebook.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Pearltrees.
_Η ΑΝΘΑΝΑΣΣΑ στο Twitter.